Inbrottslarm – känn dig tryggare

Inbrottslarm – känn dig tryggare

Det är lätt att tänka att ”det händer aldrig mig” när det kommer till såväl sjukdomar och olyckor som inbrott. Tyvärr vet man inte förrän det är försent. Ett inbrott är inte bara tråkigt på grund av att värdesaker kan försvinna. Det skapar även en oro och en känsla av att inte känna sig trygg hemma i sitt eget hem. Idag finns det många bra inbrottslarm som kan hjälpa dig öka tryggheten hemma. Dels avskräcker larmet eventuella tjuvar och du kan känna dig tryggare. Om du ska resa bort är det också en enorm lättnad att veta att om någon försöker bryta sig in hos dig kommer ett alarm att gå direkt till en larmcentral som rycker ut. Det finns som sagt många kvalitativa produkter på marknaden. Vissa alarm är kopplade till en larmcentral, andra ger ett alarm till mottagaren, exempelvis dig. Du kan ofta koppla inbrottslarmet till din mobil via en särskild app.

Inbrottslarm med kamera

Om du reser ofta finns det riktigt bra inbrottslarm att säkra huset med. Vissa larm är kopplade med övervakningskameror som du sätter lite varstans i huset, exempelvis riktad mot entrén. Om någon försöker ta sig in i ditt hus går ett larm i din mobil (kopplad via appen). När du startar upp appen kan du genast se vad videon spelar in. Kanske är det bara ett djur? Eller så har du en inbrottstjuv på film.

Inbrottslarm avskräcker

Ett inbrottslarm är en väl vald investering eftersom du ökar trygghetskänslan hemma. Du vill ju att hela din familj ska sova tryggt på natten. Dessutom har svenskarna många värdesaker i hemmen, förutom teveapparater och datorer finns smycken och arvegods som har stora sentimentala värden. Med ett inbrottslarm kommer tjuven inte våga sig vara kvar på platsen särskilt länge eftersom de ger ifrån sig ett riktigt högt ljud som väcker uppmärksamhet. Beroende på vilken typ av larm du är intresserad av finns såväl olika prisklasser som larm med olika funktioner och finesser. Bland annat kan du hitta larm som du kan styra via mobilen, larm som ringer upp förinställda telefonnummer vid eventuellt inbrott och mycket mer.

Med tanke på hur mycket pengar vi ofta lägger på onödiga saker är priset för ett inbrottslarm lågt. Säkra ditt hem, dina ägodelar och framförallt – din familj. Sov bättre på natten i vetskapen om att du blir varnad om någon försöker bryta sig in.