Så är det att arbeta som sjuksköterska inom bemanning

Numera är det vanligt med bemanningsföretag som kan erbjuda kommuner, regioner och privata vårdgivare både erfaren och kompetent personal. Att arbeta som sjuksköterska inom bemanning har många fördelar som vi går igenom nedan.

Men en stor fördel är att du ofta arbetar mer kliniskt och har patientkontakt. Du lägger därmed mindre tid på möten och administration vilket tilltalar de flesta som arbetar med människor. Och är det första gången som du arbetar inom bemanning så behöver du inte vara orolig. Bemanningsföretaget finns där för dig hela vägen för att du ska få bra förutsättningar att klara av ditt uppdrag.

Fördelar med att arbeta som sjuksköterska inom bemanning

Även om du älskar ditt arbete som sjuksköterska, vilket vi givetvis hoppas att du gör, så finns det fördelar med att arbeta som sjuksköterska inom bemanning. Dessa är bland annat:

  • Stor flexibilitet och valfrihet. Genom att arbeta som sjuksköterska inom bemanning så har du stor valfrihet över hur, när, vart och i vilken omfattning du vill jobba. Du kan arbeta vart du vill i både Sverige och i Norge. Du kan till exempel arbeta heltid eller timmar, från kortare uppdrag till längre sådana. Dessutom kan du själv välja om du vill arbeta inom den kommunala sektorn, hos regionen eller privata vårdgivare. Som du märker finns det en stor flexibilitet och en stor frihet för dig att välja. Du kan därmed påverka din arbetssituation men också kombinera den på ett bra sätt med din privata livssituation.
  • Konkurrenskraftig lön. Du ska givetvis ha en lön som visar ditt värde för det viktiga arbete som du som sjuksköterska gör varje dag. Genom att vara anställd hos ett bemanningsföretag kan du få en hög och konkurrenskraftig lön. Lönen sätts individuellt och beror på faktorer såsom erfarenhet och din flexibilitet. Du kan antingen vara anställd av bemanningsföretaget eller så kan du fakturera via eget bolag.
  • Kompetensutveckling. Du kommer att få fortbildning och kompetensutveckling som passar just dig. Genom detta kommer du också att kunna bygga på ditt CV för framtida uppdrag. Det gör i sin tur att du blir ännu mer eftertraktad på arbetsmarknaden.