Vissa spelare använder sig av enkla fusk i Wordfeud

Wordfeud är ett populärt pusselspel för flera spelare som ger spelarna en engagerande utmaning. Spelet är därför väldigt populärt världen över. Men likt fallet är med många andra tävlingsinriktade spel finns det ett problem som ofta dyker upp – vissa spelare använder sig av enkla fusk i Wordfeud. Så vad får dessa personer att vilja fuska i ett spel som i grund och botten handlar om kunskap, skicklighet och strategi? I denna artikel belyser vi psykologin bakom motiven att fuska i ett spel som detta.

4 skäl till att vissa spelare använder enkla fusk i Wordfeud

Det kan finnas många olika motiv till att en spelare använder sig av enkla fusk i Wordfeud i syfte att vinna:

  • Spänningen i att vinna. För vissa spelare kan lockelsen att vinna överskugga nöjet med att spela juste. Möjligheten att fuska ger spelaren en genväg till att vinna, vilket ger en omedelbar känsla av prestation. I ett tävlingsinriktat spel som detta, där en hög poäng eller en seger kan ge en känsla av överlägsenhet, kan frestelsen att fuska vara särskilt stor.
  • Undvika ett nederlag. Rädslan för att misslyckas eller förlora är en annan stark drivkraft för vissa spelare. För dem som knyter sitt självvärde till sina prestationer i spel kan det vara psykologiskt påfrestande att förlora. Genom att använda enkla fusk i Wordfeud kan spelarna upprätthålla en illusion av kompetens och överlägsenhet. Därmed kan de undvika att behöva känna känslor av otillräcklighet.
  • Den digitala anonymiteten. Onlinespel som detta erbjuder en viss nivå av anonymitet. Anonymiteten kan på ett indirekt sätt uppmuntra spelarna till att fuska. Bristen på interaktion öga mot öga kan nämligen minska empatin gentemot motståndarna. Dessutom kan den digitala anonymiteten också minska rädslan för att åka fast. Det är helt enkelt lättare för fuskare att gömma sig bakom sina skärmar.
  • Överlista systemet. En annan drivkraft som kan driva vissa spelare att fuska är spänningen i att överlista systemet. För dessa personer handlar fusket mindre om att vinna och mer om att utnyttja kryphål och brister samt manipulera mekaniken i spelet. De ser snarare fusket som ett bevis på sin list.