Hitta rätt webbkatalog för dig

Det finns många webbkataloger att välja mellan där ute på webben. Det finns till exempel sajter som listar lokala företag och även mer nischade kataloger. Onlinelistan.com är ett exempel på en lite bredare katalog som listar sajter av alla möjliga slag.

Så hur vet du som sajtägare om detta är rätt webbkatalog för dig att lista din sajt i? Det finns flera faktorer som du bör ta i beaktande när du väljer vilka sidor du vill synas på med din webbplats. I annat fall är det i princip som en fiskdamm på ett barnkalas, där du helt enkelt får se vad som nappar på kroken.

Och det är viktigt för alla företag att ha en tydlig och utpräglad strategi för länkbygge. I denna strategi bör en webbkatalog som onlinelistan.com ingå. Fortsätt att läsa så ska vi berätta mer om vilka saker du bör tänka på i din urvalsprocess!

Faktorer som gör onlinelistan.com till en relevant webbkatalog

Det finns flera faktorer som gör just onlinelistan.com till en relevant webbkatalog att synas i. Till att börja med är katalogen väldigt bred och passar därför de flesta sajtägare och deras sajter.

Anledningarna till att du bör lista din webbsida i katalogen inkluderar att den:

  • Är relevant. Den aktuella webbkatalog som vi diskuterar här är väldigt bred och därmed relevant för många.
  • Har en hög auktoritet. I skrivande stund har onlinelistan.com en domain rating (DR) på 35. Den har även flera hundra länkar som pekar till den. Och just auktoriteten är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer huruvida du bör lista din sajt eller ej. Mer auktoritära sajter har nämligen ett högre värde när det kommer till den länk som du får tillbaka till din webbsida. Länkar från webbplatser med högre auktoritet påverkar din sajts ranking på Google mer än vad länkar från mindre auktoritära sajter gör.
  • Är lätt att hitta i. Det är lätt för besökare att hitta sajter genom att klicka sig runt bland de olika kategorierna i webbkatalogen. Denna användarvänlighet är en viktig faktor då en katalog inte är särskilt användbar om den inte är lätt att använda.